Max phone

De voordelen van digitale technologie

Geplaatst op

We leven momenteel in het digitale tijdperk. Terwijl de technologie zich blijft ontwikkelen, hebben we door de jaren heen fascinerende innovaties gezien. Zo zijn we bijvoorbeeld overgestapt van paardenkarren naar halfautomatische auto’s en hebben we veel andere grote verbeteringen doorgevoerd die onze productiviteit, communicatie en levensstandaard enorm hebben verbeterd. Deze ontwikkelingen hebben ook een grote invloed gehad op het bedrijfsleven. De digitale transformatie heeft de ervaringen van de klant en de productiviteit van de medewerkers verbeterd en vele processen gestroomlijnd. Hier zijn enkele van de voordelen van digitale technologie in het bedrijfsleven:

Verbeterde productiviteit

Elk bedrijf is op zoek naar verbetering van zijn productiviteit. Een manier om dit doel te bereiken is door het implementeren van innovaties die je medewerkers kunnen helpen om beter samen te werken, te communiceren en te werken. Met cloud-productiviteitsoplossingen zoals Microsoft Office 365 kunnen medewerkers zeer efficiënt werken en samenwerken. De Office 365 heeft bijvoorbeeld een functie genaamd Focus Inbox die de e-mails die voor jou het belangrijkst zijn beter trechtervormig maakt, wat je kan helpen om je e-mails te prioriteren en je aandacht te richten op wat er binnen handbereik is. Office 365 kan je ook helpen makkelijker samen te werken door agenda’s te delen en bestanden uit te wisselen via OneNote on the cloud. Met deze functie voor het delen van bestanden in de cloud hebben gebruikers toegang tot bestanden, ongeacht waar ze zich bevinden. Dit stelt medewerkers in staat om waar en wanneer dan ook te werken en zo de productiviteit en samenwerking enorm te verbeteren.

Projectbeheer kan een moeilijke taak zijn als er geen organisatie is. Vandaag de dag zijn er te veel applicaties beschikbaar die je kunnen helpen bij het beheren van je team en projecten, zoals de veelgebruikte applicatie Asana. Deze applicatie helpt managers bij het toewijzen van taken, maar ook bij het zien van hun voortgang. Het bevordert de verantwoording, maar ook de organisatie en de samenwerking. Nu de bedrijfswereld steeds competitiever wordt, is het belangrijk om samenwerking en productiviteit op de werkvloer te stimuleren. Deze applicaties kunnen je helpen dit te bereiken.

Cloud-strategie

Digitale technologie verbetert de klantervaring. In de huidige competitieve bedrijfswereld is het begrijpen van jouw klanten belangrijker dan ooit, wat betekent dat het bieden van een sterke klantervaring een noodzaak is geworden om een succesvol bedrijf te ondersteunen. Een van de methoden om dit te bereiken is door middel van analytics. Met alles wat digitaal is, kunnen bedrijven nu gebruik maken van digitale analyse om te leren over het kooptraject van hun klanten en het juiste moment en de juiste plaats te begrijpen om hen te betrekken.

Met Google Analytics kunnen marketeers de verkeerspaden van gebruikers analyseren om te zien welke webpagina’s hen betrekken en welke hen wegdrijven. Dit kan marketeers inzicht geven in hoe ze deze gebruikers kunnen behouden en door de trechter kunnen duwen. Inzicht in wat gebruikers wel en niet leuk vinden door middel van digitale analyse kan hun gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren.

Digitale beveiliging

Nu alles toegankelijk is, is het belangrijk om je vermogen te beschermen. Een digitale technologie die de laatste tijd voor veel ophef in de wereld heeft gezorgd, is de blockchain-technologie. Blockchain-technologie is in wezen een groot open-source digitaal grootboek waarin online betalingen en transacties zijn opgenomen.

Met deze technologie kan iedereen elke transactie zien, zodat niemand kan liegen over waar hij of zij geld naartoe heeft gestuurd, wat betekent dat er weliswaar geen persoonlijke informatie is bijgevoegd, maar dat het toch traceerbaar is. Dit kan helpen om het overmaken van geld efficiënter en goedkoper te maken. Deze technologie kan op verschillende manieren worden toegepast, niet alleen voor geldbetalingen. Industrieën zoals de toeleveringsketen en technische bedrijven kunnen profiteren van de veiligheid die blockchain kan bieden. Het kan helpen om bestanden te beschermen, maar ook om cyberaanvallen te voorkomen. Digitale technologie verbetert vandaag de dag langzaam de veiligheid zoals we die kennen.

Digitale archivering

De basis van de digitale workflow is een database of digitaal archief. Deze bron maakt dat medewerkers gemakkelijker kunnen werken met de documenten die beschikbaar zijn. Denk daarbij aan: werkdocumenten, naslagwerk, verslagen, maar ook video, foto en gesproken tekst. Het is karmac-digitaliseert.nl die zeer eenvoudig je digitaal kan archiveren. Neem contact met ze op als je hier advies over wilt! De voordelen van zo’n digitaal archief pleiten voor deze vorm van archivering. Denk daarbij aan: 

  • Geen vatbaarheid voor brandschade
  • Documenten kunnen niet gestolen worden
  • Overal opvraagbaar en snel doorzoekbaar 
  • Vele media kunnen voor een groter publiek ontsloten worden, bijvoorbeeld videobestanden

Veel succes met de digitale transformatie van je bedrijf. Doe je voordeel met de technologie van onze tijd! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden