Max phone

Harde schijf kapot? Gelukkig zijn er geen foto’s en bestanden kwijt dankzij data recovery!

Geplaatst op

Het zal je maar overkomen, je bent net aan het eindwerk bezig voor je laatste jaar. Je hebt hard gewerkt en je bent bijna klaar. Plotseling krijg je problemen met jouw computer en blijkt je harde schijf gecrasht te zijn. Alarmbellen beginnen plots te rinkelen in je hoofd, want jouw eindwerk stond natuurlijk op die harde schijf. De ergste scenario’s komen voor je ogen want je denkt meteen dat al die moeite voor niets is geweest en je helemaal opnieuw kan beginnen. Maar gelukkig is dat niet waar, dankzij data recovery kan het allemaal best nog meevallen! 

Wat is data recovery? 

Data recovery wil letterlijk zeggen het herstellen van gegevens. Wanneer een bepaalde mediadrager is gecrasht, dan lijkt het alsof alles verloren is gegaan, terwijl dit niet zo is. Je zal er alleen niet meer op de normale manier aan kunnen raken, er zal een omweg moeten gebruikt worden om aan die gegevens te kunnen. Dat is wat bedrijven doen die aan data recovery doen, zij gaan via een omweg er alles aan doen om toch nog aan de bestanden of foto’s te geraken die je dacht verloren te zijn.  De gegevens worden teruggehaald en op een USB stick gezet. 

ICT kringloop 

Er zijn heel wat bedrijven die aan data recovery doen en eentje daarvan is ictkringloop.nl. Maar hun activiteiten beperken zich niet alleen tot het herstellen en terughalen van gegevens, integendeel. Je kan er ook letterlijk, zoals in een gewone kringloopwinkel, tweedehands spullen kopen maar dan in de ICT categorie. Bij een ICT kringloop kan je tweedehands laptops, monitoren, printers en andere pc onderdelen vinden. Het zijn gebruikte onderdelen die nog kunnen opgelapt worden en dan weer verkocht worden tegen kleine prijsjes. 

Zelf gebruikte apparatuur binnenleveren

Je kan er dus niet alleen tweedehands apparatuur kopen. Wanneer je zelf ook ICT apparatuur hebt dat niet meer lijkt te werken of als je aan vernieuwing toe bent, kan je je oude spullen daar inleveren. Alle data die er nog opstaat wordt uiteraard verwijderd alvorens de computer wordt opgelapt. Daarna wordt deze weer bruikbaar gemaakt en zo krijgen jouw spullen nog een tweede leven voor mensen die het misschien wat moeilijker hebben om dergelijke spullen nieuw te kopen! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden