Max phone

Het opladen van je telefoon 

Geplaatst op

Het opladen van je telefoon is een belangrijk aspect, met een lege batterij kun je natuurlijk niets. Ook zul je merken dat na een tijdje de batterij sneller leeg gaat waardoor je je telefoon dus vaker zal moeten opladen, enorm vervelend natuurlijk. Wel kun je er door bepaalde dingen voor zorgen dat jij je batterij zo lang mogelijk een hoge capaciteit kan laten hebben. In deze tekst lees je hoe jij je batterij zo optimaal mogelijk houdt en wat je hier precies voor moet doen. 

Gebruik de originele adapter 

Om de batterijcapaciteit zo hoog mogelijk te houden is het verstandig om je telefoon altijd met de originele oplader op te laden. Een originele lader zorgt namelijk voor de beste kwaliteit en weet je zeker dat je altijd de juiste spanning en laadsnelheid hebt. Het is dan ook erg af te raden om je telefoon op te laden met een goedkope namaak adapter. Deze opladers zijn minder goed voor je batterij doordat deze niet altijd de juiste spanning en laadsnelheid kunnen leveren. Hierdoor gaat dan ook de capaciteit van je telefoon erg snel naar beneden. Buiten het feit dat je batterij minder lang meegaat, is het ook nog is gevaarlijk om een namaak adapter te gebruiken. Deze kan namelijk brand veroorzaken omdat de adapter officieel niet is bestemd voor de batterij van de telefoon. Vervolgens is het ook belangrijk om een goede kabel te gebruiken. Ook hierbij is het te adviseren om originele kabel te gebruiken. 

Nog wat handige tips bij het opladen 

Om de capaciteit van je telefoon zo lang mogelijk mee te laten gaan moet je er goed voor zorgen. Het belangrijkste is dat je je telefoon altijd oplaadt met de originele adapter zoals je in de vorige alinea hebt gelezen. Verder is het ook af te raden om je telefoon te gebruiken wanneer deze aan het opladen is. Zo verbruik je minder stroom en heb je sneller een volle batterij. Om het nog optimaler aan te pakken is de snelste optie om je telefoon op te laden door deze uit te zetten. Hierdoor verbruikt je telefoon geen stroom waardoor die razendsnel kan worden opgeladen. Ook hebben steeds meer telefoons de optie om deze geoptimaliseerd op te laden. Hierbij wordt de batterij minder belast tijdens het opladen. Dit komt doordat de netstroom van de telefoon wordt afgehaald wanneer deze vol of bijna vol is. Voor originele kabels en meer voor jouw telefoon kun je altijd terecht bij smartphonehoesjes.nl. Zij hanteren altijd de laagste prijs-kwaliteitsverhouding.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden