Max phone

Veelvoorkomende computerproblemen en hoe deze op te lossen

Geplaatst op

Ongeacht de sector waarin je werkt, spelen computers een vitale rol in de productiviteit van je organisatie. En voor het grootste deel hebben nieuwe software- en hardwareontwikkelingen die in de loop der jaren zijn uitgebracht, je efficiënter dan ooit tevoren gemaakt. Maar als je regelmatig gebruik maakt van computers in je dagelijkse processen, zult je op den duur tegen een aantal technische problemen aanlopen die je aandacht nodig hebben. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om de problemen te verhelpen en je werkdag voort te zetten.

Trage prestaties

Het kan zijn dat je langzamere prestaties begint op te merken in toepassingen die je elke dag gebruikt. Dat is waarschijnlijk een probleem dat voortvloeit uit je besturingssysteem. Dit is meestal het gevolg van fragmentatie op je C-schijf (C:). Het is geen groot probleem – eenvoudig op te lossen door wat basissoftware op te ruimen. Voer een snelle systeemcontrole uit vanuit je Task Manager om te zien welke applicaties de meeste CPU en RAM middelen gebruiken.

Verwijder onnodige programma’s of processen die op de achtergrond draaien en die je niet gebruikt. In het onwaarschijnlijke geval dat er ingewikkelder hardwareproblemen zijn, worden besturingssystemen nu voorgeprogrammeerd met een suite van gratis diagnostische en probleemoplossende tests die je kunt uitvoeren om de problemen te beperken.

De computer bevriest voortdurend

Computers zijn complexe machines die meerdere processen beheren zonder dat je ze zelfs maar ziet. Deze complexiteit kan er soms voor zorgen dat je computer vastloopt of niet reageert op je acties. Negen van de tien keer kunt je dit verhelpen door je systeem eenvoudigweg opnieuw op te starten. In het geval dat je voortdurend bevriest, kan dit een teken zijn van onvoldoende systeemgeheugen, registerfouten, corrupte bestanden of zelfs spyware. je moet elk van deze potentiële problemen een voor een controleren totdat het probleem is verholpen.

Het uitvoeren van systeemcontroles op de achtergrond zal je vertellen of je niet over voldoende geheugen in je systeem voor de toepassingen die je gebruikt. Antivirus- en malwareprogramma’s kunnen een grondigere controle uitvoeren. Ze kunnen zien of je systeem middelen worden beïnvloed door virale infecties en register fouten. Ze helpen je ook om ze te corrigeren.

Het surfen op het internet is traag of reageert niet op het internet.

Als je internet traag is of niet reageert, kan het een combinatie van software- en hardwareproblemen zijn. Maar als je al hebt gecontroleerd of je WiFi of LAN netwerkverbinding actief en sterk is, kan de vertraging het gevolg zijn van conflicten in de IP-adres-registratie. Dat kan worden opgelost door je modem of router opnieuw op te starten. Als het probleem nog steeds niet is opgelost, kan het probleem de browser zijn die je gebruikt.

Na verloop van tijd kunnen de prestaties van de browser vastlopen door een grote browsegeschiedenis en cache. Er kunnen ook falende browserextensies zijn die de prestaties vertragen. Maak een praktijk van het wissen van je internet zoekgeschiedenis en cache regelmatig om je browser efficiënt draaiende te houden. Als al het andere faalt, kunt je proberen je browser opnieuw te installeren of een andere te gebruiken om te zien of je dezelfde problemen ondervindt.

Kom je er niet helemaal uit? De specialisten van computerexpert.nl helpen je graag verder met het verhelpen van je computer problemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden