Max phone

Waarom telefoons steeds lastiger te repareren zijn

Geplaatst op

Het kan de beste overkomen: schade aan je telefoon. De vraag die steeds vaker gesteld wordt, is of de schade te repareren is, of dat je ermee zal moeten leren leven. Je kunt natuurlijk ook nog een nieuwe telefoon kopen. Helaas is dit voor steeds meer mensen vanwege een stijgende prijs voor hedendaagse vlaggenschepen niet meer zo makkelijk. De nieuwste Apple iPhone en Samsung Galaxy hebben elk een prijskaartje van rond de duizend euro. Dus er zit niets anders op dan met je telefoon naar een iphone reparatie winkel te gaan.

Het slechte nieuws

Je zult steeds vaker te horen krijgen dat een reparatie van je telefoon niet mogelijk is. “Hoe kan dat nou?!”, zul je mogelijk denken. De winkel waar je naartoe bent gegaan meent een specialist te zijn en jarenlange ervaring te hebben! Het probleem ligt echter niet bij degene die de telefoon moet repareren, maat bij degene die de telefoon heeft ontworpen. Als je het slechte nieuws dus te horen krijgt dat je telefoon niet gerepareerd kan worden, heeft het weinig zin om kwaad te worden op de winkel waar je je telefoon naartoe gebracht hebt. Je kunt maar beter kwaad worden op Apple, Samsung of een van de andere grote telefoonfabrikanten; en wel om de volgende reden:

Ingeplande veroudering

Het is onlangs aan het licht gekomen dat verschillende telefoonfabrikanten een vervelende tactiek gebruiken om de verkoopcijfers te verhogen. Deze tactiek wordt in de media vaak designed obsolescence genoemd; vrij vertaald betekent dit ontworpen veroudering. Dit betekent dat fabrikanten bepaalde onderdelen niet reparabel maken. Zo is bijvoorbeeld de vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy S10 geïntegreerd in het peperdure beeldscherm van de telefoon. Is je scherm beschadigd rondom de plek waar de vingerafdrukscanner zit? Dan kan dit je honderden euro’s gaan kosten om dit te repareren. Je kunt er bijna net zo goed een nieuwe telefoon voor kopen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over telefoons en telecommunicatie? Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ maxphone.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden