Max phone

Hoe maak ik mijn computer sneller?

Geplaatst op

Er bestaat bijna niets meer frustrerender dan het werken op een trage computer. Tegenwoordig zijn nieuwe computers supersnel. Over een tijd zal de computer altijd trager worden, dit is eigenlijk onvermijdelijk. Maar heel veel oorzaken van een trage computer zijn onnodig. Er zijn namelijk tal van tips om je computer sneller te maken, zodat je weer oud en vertrouwd kunt werken. Daarnaast kun je ook je computer laten nakijken door middel van een Microsoft surface reparatie behandeling.

Een computer sneller maken

Jouw computer is te vergelijken met een auto. Deze heeft om de zoveel tijd onderhoud nodig. De computers van nu zijn vaak al voorzien van programma’s die op de achtergrond al het nodige onderhoud verrichten. Maar er zijn genoeg taken die je zelf kunt uitvoeren om te helpen en waarmee je de pc weer sneller kan te maken.

De computer opschonen

Hoe langer je de computer gebruikt, hoe meer schijfruimte wordt ingenomen. Je slaat computerbestanden op en installeert programma’s. Dit moet de computer steeds verwerken. Je kunt om de zoveel tijd een goede opschoonbeurt houden. Heb je heel veel grote bestanden? Verplaatst deze naar een externe harde schijf. Programma’s die je niet gebruikt? Verwijder deze. Maak een selectie voor onnodige programma’s die je niet meer gaat gebruiken en deinstalleer ze.

Zelf startende programma’s uitzetten

Wanneer je de computer opstart zul je merken dat een aantal programmaatjes automatisch opstarten. Heel handig natuurlijk. Dit gebeurt op de voorgrond, maar op de achtergrond starten ook veel programma’s op die allemaal onnodig de aandacht van de computer nodig hebben. Dit heeft dan weer invloed op snelheid. Je kunt bij Taakbeheer selecteren welke programma’s automatisch opstarten. Schakel zodoende alle onnodige automatische startende programma’s uit die je toch niet gebruikt.

Harde schijf opruiming

Je computer is constant bezig met het opslaan, verplaatsen en het verwijderen van computerbestanden. Niet alle bestanden worden na verwijdering daadwerkelijk verwijderd. Dit blijft als rotzooi achter op je harde schijf. Elke harde schijf heeft de optie om een scan te doen en alle ‘rotzooi’ netjes op te ruimen. Dit kan bij de eigenschappen instellingen van je harde schijf. Wanneer je dit nog niet eerder hebt uitgevoerd kan het even duren voordat de schoonmaak is afgerond.

Onderhoud service voor de computer

Wanneer het opschonen en controleren van je computer niet veel heeft geholpen dan rest altijd nog de optie om je computer na te laten kijken door een computerspecialist. Er zijn tal van computerwinkels die deze dienst voor je verlenen. Je computer wordt dan goed nagekeken en eventueel geüpdatet met de laatste software.

Upgrade je computer

Een computer waar al een aantal jaar slijtage op zit, is soms toe aan vernieuwing. Je kunt natuurlijk een geheel nieuwe computer kopen, maar het is ook mogelijk om het alleen bij een eenmalige upgrade te houden. Zo kun je bijvoorbeeld een HDD harde schijf inruilen voor een SSD harde schijf. Dit is een harde schijf die een snelle schrijfsnelheid heeft, waardoor programma’s sneller opstarten en bestanden sneller worden verplaatst. Het enige nadeel van een SSD harde schijf is dat deze minder lang meegaat dan een HDD harde schijf. Je kunt meerdere onderdelen van je computer upgraden om je computersnelheid te verbeteren:

  • Snellere schrijfsnelheid harde schijf
  • Snellere processor
  • Meer werkgeheugen
  • Opschoonprogramma aanschaffen

Vraag de lokale computer specialist naar de upgrademogelijkheden voor je computer. Het is namelijk niet altijd aangeraden om te upgraden. Wanneer je computer al een tijdje meegaat, dan is het zonde als je een upgrade uitvoert en dat kort daarna de processor het ineens begeeft. Vraag dus altijd om advies voordat je een upgrade laat uitvoeren.

Gerelateerde berichten

Alles wat je moet weten over draadloos opladen

Hoe handig is het als je je telefoon op een draadloze oplader kunt leggen en deze meteen oplaadt? Geen geklooi met draden en je telefoon wordt simpel...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden